Facultatea de Teologie Ortodoxă - Universitatea din Craiova

Departamentul de Teologie

Thursday
Jan 21st
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Școală doctorală Susținere publică teze doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă, 10 Noiembrie 2020

Susținere publică teze doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă, 10 Noiembrie 2020

E-mail Print PDF

IOSUD: UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA

FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ

ȘCOALA DOCTORALĂ DE TEOLOGIE ORTODOXĂ “SF.NICODIM”

 

MARȚI, 10 NOIEMBRIE 2020, LA SEDIUL FACULTĂȚII DE TEOLOGIE ORTODOXĂ, STR.BRESTEI, NR.24, A AVUT LOC SUSŢINEREA PUBLICĂ A TREI TEZE DE DOCTORAT IN VEDEREA OBȚINERII TITLULUI ȘTIINȚIFIC DE DOCTOR ÎN DOMENIUL TEOLOGIE

1. “Preocupările Sfinţilor Părinţi din secolele I-IV pentru înălţarea omului şi recunoaşterea demnităţii umane”, teză elaborată la disciplina Patrologie, sub coordonarea Pr.Conf.univ.dr Constantin Băjău și susținută de Pr.drd Cotoraci Alexandru, preot paroh la Parohia Nădlac, judeţul Arad. Din comisia de evaluare a lucrării au făcut parte: Pr.Conf.univ.dr Constantin Băjău, în calitate de coordonator al tezei de doctorat, Pr. Prof.univ.dr Picu-Nelu Ocoleanu, în calitate de Preşedinte al comisiei, IPS Părinte Mitropolit Acad.Prof.univ.dr IRINEU POPA, Pr.Prof.univ.dr Nicu Dumitrașcu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea şi Pr.Prof.univ.dr Ioan Mircea Ielciu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, în calitate de membri referenți.

2. “Cunoaşterea lui Dumnezeu. Temeiuri patristice, dogmatice și scripturistice”, teză elaborată la disciplina Teologie Dogmatică, sub coordonarea Pr.Prof.univ.dr Ion Popescu și susținutăde Drd Ionescu Bogdan-Marius, profesor de religie la Colegiul Național „I.C.Brătianu”din Pitești, Argeș. Din comisia de evaluare a lucrării au făcut parte: Pr.Prof.univ.dr Ion Popescu, în calitate de coordonator al tezei de doctorat, Pr.Prof.univ.dr Picu-Nelu Ocoleanu, în calitate de Preşedinte al comisiei, Conf.univ.dr Nicolae Turcan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, Pr.Conf.univ.dr Nicolae Moșoiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu și Pr.Prof.univ.dr Nicolae-Răzvan Stan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova,în calitate de membri referenți.

3. “Triadologia Părinţilor Capadocieni”, teză elaborată la disciplina Teologie Dogmatică,sub coordonarea Pr.Prof.univ.dr Ion Popescu și susținută de Drd Nicoară Alexandru, profesor de religie la Școala Gimnazială Nr.2 din Cernica. Din comisia de evaluare a lucrării au făcut parte: Pr.Prof.univ.dr Ion Popescu, în calitate de coordonator al tezei de doctorat, Pr.Prof.univ.dr Picu-Nelu Ocoleanu, în calitate de Preşedinte al comisiei, IPS Părinte Mitropolit Acad. Prof.univ.dr IRINEU POPA, Pr.Prof.univ.dr Ștefan Buchiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București și Pr.Prof.univ.dr Cristinel Ioja, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad,în calitate de membri referenți.În prima parte a întâlnirii, doctoranzii și-au prezentat principalele capitole ale tezelor dedoctorat şi au formulat concluziile pe care le-au atins în cercetare. Au urmat referatele de apreciere ale membrilor comisiilor, după care s-au adresat întrebări doctoranzilor. La final, lucrările au primit aprecieri din partea comisiei de evaluare, atribuindu-se calificativul Foarte Bine și propunerea de acordare a titlului de Doctor în Teologie celor trei doctoranzi. Susținerea celor trei teze de doctorat s-a făcut în sistem on-line, pe platforma Cisco Webex, administrată, pentru Universitatea din Craiova, de INCESA.

 

Noutati pe site