Facultatea de Teologie Ortodoxă - Universitatea din Craiova

Departamentul de Teologie

Thursday
Jan 21st
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Școală doctorală Susținere publică teze doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă, 3 Noiembrie 2020

Susținere publică teze doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă, 3 Noiembrie 2020

E-mail Print PDF

IOSUD: UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA

FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ

ȘCOALA DOCTORALĂ DE TEOLOGIE ORTODOXĂ “SF.NICODIM”

 

MARȚI, 03 NOIEMBRIE 2020, LA SEDIUL FACULTĂȚII DE TEOLOGIE ORTODOXĂ, STR.BRESTEI, NR.24, A AVUT LOC SUSŢINEREA PUBLICĂ A TREI TEZE DE DOCTORAT IN VEDEREA OBȚINERII TITLULUI ȘTIINȚIFIC DE DOCTOR IN DOMENIUL TEOLOGIE

1. “Sfintele Taine ale iniţierii creştine şi unitatea Bisericii”, elaborată la disciplina Teologie Dogmatică, sub coordonarea IPS Părinte Mitropolit Acad.Prof.univ.dr IRINEU POPA și susținută de Protos.drd Nifon Sorin Văcăruş, stareţul Mănăstirii Jitianu din Craiova.

Din comisia de evaluare a lucrării au făcut parte: IPS Părinte Mitropolit Acad.Prof.univ.dr IRINEU POPA, în calitate de coordonator al tezei de doctorat, Pr. Prof.univ.dr Picu-Nelu Ocoleanu, în calitate de Preşedinte al comisiei, Pr.Prof.univ.dr Ştefan Buchiu, de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, Pr.Conf.univ.dr Nicolae Moșoiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu şi Pr.Conf.univ.dr Adrian Boldișor, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, în calitate de membri referenți.

2. “Problematica imigraţiei din perspectivă misionară”, elaborată la disciplina Misiologie ortodoxă, sub coordonarea Arhid. Conf.univ.dr Gelu Călina și susținută de Pr.drd Iliescu Florin-Mihai, preot slujitor la Parohia „Înălţarea Domnului”, din Craiova. Din comisia de evaluare a lucrării au făcut parte: Arhid.Conf.univ.dr Gelu Călina, în calitate de coordonator al tezei de doctorat, Pr.Prof.univ.dr Picu-Nelu Ocoleanu, în calitate de Preşedinte al comisiei, IPS Părinte Mitropolit Acad.Prof.univ.dr IRINEU POPA, Pr.Prof.univ.dr Mihai Himcinschi, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și Pr.Prof.univ.dr Aurel Pavel, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, în calitate de membri referenți.

3. “Raportul dintre teologia contextuală şi misiologie. O perspectivă ortodoxă”, elaborată la disciplina Misiologie ortodoxă, sub coordonarea Arhid. Conf.univ.dr Gelu Călina și susținută de Pr.drd Dodenciu Romulus-Lucian, preot paroh la Parohia Işalniţa, judeţul Dolj. Din comisia de evaluare a lucrării au făcut parte: Arhid.Conf.univ.dr Gelu Călina, în calitate de coordonator al tezei de doctorat, Pr.Prof.univ.dr Picu-Nelu Ocoleanu, în calitate de Preşedinte al comisiei, IPS Părinte Mitropolit Acad.Prof.univ.dr IRINEU POPA, Pr.Prof.univ.dr Mihai Himcinschi, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și Pr.Prof.univ.dr Gheorghe Petraru, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, în calitate de membri referenți. În prima parte a întâlnirii, doctoranzii și-au prezentat sistematic principalele capitole ale lucrărilor de doctorat şi concluziile pe care le-au atins în cercetare. Au urmat referatele de apreciere ale Părinților Profesori coordonatori și ale membrilor specialiști, după care s-au adresat întrebări doctoranzilor. Lucrările au primit aprecieri din partea tuturor membrilor comisiei de evaluare, atribuindu-se calificativul Foarte Bine și propunerea de acordare a titlului de Doctor în Teologie celor trei doctoranzi.

Susținerea celor trei teze de doctorat s-a făcut în sistem on-line, pe platforma Cisco Webex, administrată, pentru Universitatea din Craiova, de INCESA.

 

 

 

 

 

Noutati pe site