Facultatea de Teologie Ortodoxă - Universitatea din Craiova

Departamentul de Teologie

Friday
Mar 29th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Evenimente Festivitatea de înmânare a diplomelor absolvenților, promoția 2018

Festivitatea de înmânare a diplomelor absolvenților, promoția 2018

E-mail Print PDF

 

Absolvenţii Facultăţii de Teologie din Craiova, secţiile Teologie Pastorală şi Arte Vizuale – licenţă şi Doctrină şi Cultură - masterat, promoția 2017-2018, au participat marți, 9 aprilie, la evenimentul festiv de înmânare a diplomelor de absolvire.

Ca în fiecare an, absolvenţii Facultăţii de Teologie din Craiova au sărbătorit încununarea anilor de studiu printr-un eveniment festiv de înmânare a diplomelor de absolvire. Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, tinerii teologi şi artişti din Cetatea Băniei s-au reîntâlnit, la un an de la absolvire, în Aula „Mitropolit Nestor Vornicescu” din cadrul facultăţii, marţi, 9 aprilie, de la orele 12,00. Strigarea catelogului şi înmânarea diplomelor au fost precedate de o slujbă de Te Deum, săvârşită de părinţii profesori. Răspunsurile liturgice au fost date de corala facultăţii, condusă de pr. lect. dr. Adrian Maziliţa şi asist. dr. Victor Şapcă.

„Aţi venit în Facultatea de Teologie din Craiova din credinţă”

În cadrul întâlnirii, înaintea momentului oficial de primire a diplomelor pr. conf. dr. Adrian Ivan, prodecanul facultăţii, a vorbit celor de faţă despre legătura dintre cuvânt şi faptă, împlinită în activitatea studentului teolog. „Aţi venit în Facultatea de Teologie din Craiova din credinţă. Aţi adăugat la credinţă lucrarea, sau faptele bune, cum spune Sfântul Apostol Petru. La lucrare aţi adăugat cunoaşterea, la cunoaştere aţi adăugat măsura, la măsură aţi adăugat răbdarea şi în răbdare v-aţi desăvârşit lucrarea binelui faţă de fraţi. Această împlinire v-a condus la cea din urmă şi cea mai mare virtute, iubirea sau dragostea. Nu se pot spune multe cuvinte din ceea ce dumneavoastră aţi săvârşit aici, pentru că aceşti ani sunt în primul rând experienţă vie, care se traduce în momentul acesta prin primirea diplomei de absolvent”, a spus pr. conf. dr. Adrian Ivan, prodecanul Facultăţii de Teologie din Craiova.

Din partea Universităţii, la eveniment a fost prezent prof. univ. dr. Radu Constantinescu, prodecan pe domeniul de cercetare în cadrul instituţiei craiovene. De asemenea, din partea conducerii facultăţii a luat cuvântul pr. lect. dr. Ion Resceanu, director de departament, care i-a felicitat pe absolvenţi.

După ce au fost nominalizaţi şi au mers pe rând pentru ridicarea diplomelor de absolvire, foştii studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Teologie din Craiova au mers fost însoţiţi de cadrele didactice la poza de grup.

Pr. Ioniță Apostolache