Facultatea de Teologie Ortodoxă - Universitatea din Craiova

Departamentul de Teologie

Wednesday
Feb 28th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Evenimente Atelier de lucru – ”Metode locale de organizare a stagiilor de practică în asistenţă socială”

Atelier de lucru – ”Metode locale de organizare a stagiilor de practică în asistenţă socială”

E-mail Print PDF

 

Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii din Craiova, Specializarea Asistenţă Socială, a organizat în data 13 octombrie 2010, la Salonul Medieval din incinta Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, un atelier de lucru cu tema ”Metode locale de organizare a stagiilor de practică în asistenţă socială”.

Acesta a avut ca principal obiectiv optimizarea procesului de formare şi dezvoltare a competenţelor profesionale ale studenţilor înscrişi la secţia de asistenţă socială a facultăţii.

 

Pe agenda atelierului s-au aflat următoarele subiecte:

  • Prezentarea şi analiza legislaţiei în vigoare cu privire la organizarea şi efectuarea stagiilor de practică în cadrul programelor de studii universitare de licenţă;
  • Înnoirea Convenţiilor de colaborare între Facultate şi instituţiile de primire a studenţilor, pentru o perioadă de 5 ani, respectiv octombrie 2010 – septembrie 2015;
  • Identificarea, împreună cu reprezentanţii instituţiilor, a celor mai eficiente metode de organizare şi desfăşurare a stagiilor de practică în asistenţă socială;
  • Identificarea unor instrumente de promovare a instituţiilor de primire a studenţilor pe pagina de internet a Facultăţii şi pe blogul activităţii de Practică în asistenţă socială.

La întâlnire au participat atât reprezentanţi ai instituţiilor publice şi private de la nivel local, cu responsabilităţi în domeniul social, cum ar fi Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, DGASPC Dolj, Organizaţia World Vision Romania – filiala Craiova, Spitalul Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova, Asociaţia „Vasiliada”, Penitenciarul de Minori si Tineri Craiova, Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, Fundaţia Cuvântul care Zideşte, ANCAAR – filiala Craiova, cât şi reprezentanţi ai studenţilor Secţiei de Asistenţă Socială, alături de cadrele didactice organizatoare ale evenimentului, din cadrul Facultăţii de Teologie.

Atelierul de lucru a contribuit atât la clarificarea diferitelor aspecte pe care le implică activitatea de practică desfăşurată de studenţii teologi în instituţiile partenere (legislaţie, disciplină, mecanisme de organizare, promovarea instituţiilor gazdă), cât şi la dezvoltarea dialogului între reprezentanţii instituţiilor partenere şi studenţii teologi.

Cel mai important rezultat al întâlnirii a fost acela că Facultatea de Teologie Craiova – Secţia de Asistenţă Socială a încheiat convenţii de colaborare pe o perioada de 5 ani cu toate instituţiile participante, reglementându-se astfel activitatea de practică a studenţilor facultăţii, componentă necesară în pregătirea acestora ca viitori asistenţi sociali creştini ortodocşi.

În perioada imediat următoare, Facultatea de Teologie va încheia convenţii de colaborare şi cu instituţiile de profil din celelalte judeţe ale regiunii Oltenia, pentru studenţii interesaţi să desfăşoare practica de specialitate în judeţele de domiciliu.

 

Persoană de contact:

Lector Univ. Drd. Diana Răduţ Selişte,

Responsabil cu practica studenţilor în asistenţă socială

Facultatea de Teologie Craiova – Secţia Asistenţă Socială

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it