Facultatea de Teologie Ortodoxă - Universitatea din Craiova

Departamentul de Teologie

Saturday
Jun 10th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Evenimente Expoziții de promovare a programelor de studii Arte vizuale 2022

Expoziții de promovare a programelor de studii Arte vizuale 2022

E-mail Print PDF

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. IRINEU, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei,  Facultatea de Teologie Ortodoxă a organizat o serie de expoziții care au avut ca obiectiv promovarea programelor de studii din domeniul Arte Vizuale și oferta educațională pentru anul universitar 2022-2023:

Joi, 07 aprilie 2022, a avut loc Expoziţia de Artă Plastică și Artă Sacră,  destinată elevilor din clasele terminale ale Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea. Expozitia a cuprins lucrări de pictură laică, realizate în diferite tehnici, ce abordează teme din natură, peisaje, naturi statice, precum şi panouri cu fotografii ale etapelor metodologice specifice din domeniul conservării-restaurării operelor de artă. Elevii au participat la vernisarea expoziţiei alături de profesori, au manifestat interes pentru pentru programele educaționale ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova, la final adresând o serie de întrebări cadrelor didactice. Curatorii expoziţiei au fost: lect univ.dr Mardale Gabriela şi lect.univ.dr Bădescu Alexandrina; coordonatori: conf.univ.dr Fuiorea Vasile, asist.univ.drd Bănică Adrian şi asist.univ.drd Giodea Gabriel.

 

Luni, 11 aprilie 2022, a avut loc Expoziţia de Arte Vizuale: Pictură murală / tehnici artistice tradiționale / conservare-restaurare, destinată elevilor din clasele  XI–XII de la Liceul „Nicolae Titulescu” din municipiul Slatina, judeţul Olt.

Expoziția a fost  compusă dintr-o selecție de postere ce conțin imagini privind etape de conservare – restaurare din metodologia de lucru, efectuată pe suporturi de zid și lemn, cât și lucrări de pictură bisericească și de şevalet,  realizate de către studenţii din cadrul domeniului Arte Vizuale. Curatorul expoziţiei este lect.univ.dr Gabriela Ștefăniță, coordonator asist.dr Lidia Mărgelu. La eveniment au participat directorul Liceului, prof. Adina Maria Gruia și prof. Mihaela Burdulea.

 

 

 

 

 

 

Foto Facultate

Main Menu

Statistics

Members : 6
Content : 402
Content View Hits : 716226