Facultatea de Teologie Ortodoxă - Universitatea din Craiova

Departamentul de Teologie

Friday
Apr 19th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Evenimente Festivitatea de înmânare a diplomelor absolvenților, promoția 2017

Festivitatea de înmânare a diplomelor absolvenților, promoția 2017

E-mail Print PDF

Joi, 26 Aprilie 2018, începând cu orele 12.00, la sediul Facultății de Teologie din str. Brestei, nr.24, a avut loc înmânarea diplomelor de  master și licență absolvenţilor Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova, promoţia 2017, în cadrul unei ceremonii festive, în Aula „Mitropolit Nestor Vornicescu”, care a început cu o slujbă de Te Deum, săvârşită de părinţii profesori, răspunsurile fiind date de Corala facultăţii.

Absolvenţii au fost felicitaţi de Pr. Conf.univ.dr Adrian Ivan, Prodecanul Facultăţii: „Ziua decernării diplomelor de absolvire este un moment deosebit, ţinând cont de faptul că diploma în sine însumează nu numai certificarea unor competenţe profesionale, ci este un simbol al maturizării gândirii dumneavoastră teologice. Diploma de licenţiat în teologie sau de absolvent de masterat în teologie este totodată o recunoaştere că a faptului că în arealul pregătirii ca vitori slujitori ai Bisericii sunteţi de acum trimiş ai Bisericii acolo unde slujiţi. Ne revine deosebita bucurie ca în numele facultăţii noastre să vă transmitem gândul nostru de încredere şi totodată faţă de misiunea care v-a fost încredinţată. Cu siguranţă vă sunt proaspete în minte toate momentele în care v-aţi pregătit şi v-aţi dedicat pregătirii dumneavoastră. După aproape un an de zile de al absolvirea facultăţii v-aţi convins că vine un moment în viaţă în care nu trebuie numai să înveţi de la alţii, ci să devii tu însuţi exemplu şi model pentru ceilalţi, să te dedici scopului pentru care te-ai pregătit. A fi teolog nu este un lucru simplu. A fi teolog înseamnă a fi totdeauna pregătit să devii mai bun, mai ancorat în misiunea care ţi-a fost încredinţată, mai ales că teologul este un lucrător permanent al Cuvantului lui Dumnezeu. Trăim într-o epocă în care misiunea Bisericii este una extrem de importantă şi de aceea misiunea teologului este una delicată şi totodată extrem de solicitantă. Pregătirea pe care v-o asumaţi trebuie să fie una temeinică, atât pe linie teologică, cât şi pe linie socială, în practica sau în praxisul vieţii duhovniceşti. Aşadar, diploma pe care o primiţi astăzi certifică valoarea pregătirii şi implicarea pe care v-o asumaţi de acum înainte”, a spus Pr.Conf.univdr Adrian Ivan.

La rândul său, Pr.Lect.univ.dr Ion Reşceanu, directorul de departament, i-a felicitat pe absolvenţi şi le-a dorit să împlinească spornic lucrarea misionar-pastorală a Bisericii. „Încununarea dumneavoastră va fi deplină în momentul în care veţi avea o încredinţare deplină a vieţii dumneavoastră în mâinile lui Dumnezeu. Vă dorim din toată inima mult succes, roade bogate întru cele duhovniceşti şi tot binele de la Hristos Mântuitorul nostru”.

Din partea corpului profesoral a luat cuvântul Pr.Conf.univ.dr Gheorghe Zamfir, care le-a împărtăşit celor prezenţi gânduri de bine şi încurajare în lucrarea pe care au început-o.