Facultatea de Teologie Ortodoxă - Universitatea din Craiova

Departamentul de Teologie

Monday
Oct 03rd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Evenimente Simpozionul Naţional Studenţesc de la Tismana, ediția a X-a

Simpozionul Naţional Studenţesc de la Tismana, ediția a X-a

E-mail Print PDF

Cea de a X-a ediţie a Simpozionului Naţional Studenţesc a ajuns la final miercuri, 25 aprilie. În ultima zi a întâlnirii, studenţii au participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită la Altarul Mănăstirii Tismana.

Cei peste 30 de participanţi la Simpozionul Naţional Studenţesc de la Tismana au avut parte de o şedere plăcută la Mănăstirea Tismana, integrându-se în programul celor două zile de lucru. După deschiderea oficială a întâlnirii de marţi dimineaţă, când a fost transmis de organizatori mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, diac. asist. univ. dr. Mihai Ciurea a prezentat ceal de al IX-lea număr al Seriei „Opus Discipulorum”, de curând apărut la Editura Mitropolia Olteniei. Volumul cuprinde lucrările semnate de participanţii la ediţia de anul trecut a Simpozionului Naţional Studenţesc. În continuare, pr. Conf. Univ. dr. Claudiu Cotan, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Constanţa, a susţinut o prelegere dedicată „Preoţilor ortodocşi din Primul Război Mondial”. În cuvântul său, părintele profesor a cuprins o amănunţită prezentare a principalelor evenimente istorice şi de context în care şi-au desfăşurat lucrarea slujitorii Bisericii Ortodoxe Române.


Simpozionul a continuat prin prezentarea în plen a lucrărilor pregătite de studenţi, pe două secţiuni diferite:

„Unitatea de credinţă şi de neam” şi „Făuritorii Marii Uniri”. Intervenţiile au fost moderate de: pr. lect. dr. Ion Reşceanu, pr. lect. dr. Ion Sorin Bora şi diac. asist. dr. Mihai Ciurea, de la Facultatea de Teologie din Craiova.

Cea de a X-la ediţie a Simpozionului Naţional Studenţesc de la Tismana s-a desfăşurat în perioada 24-25 aprilie, la MănăstireaTismana. Ca în fiecare an, evenimentul a fost organizat de Facultatea de Teologie din Craiova, cu binecuvântarea IPS Părinte Irineu, în colaborare cu Sectorul cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, Biserica „Maica Domnului”-Mântuleasa din Craiova şi Mănăstirea Lainici.

 

Pr. Ioniţă Apostolache