Dupa noua luni de la lansarea proiectului Servicii Integrate pentru Ocupare (SIO), echipele de specialisti au reusit sa integreze in munca o parte dintre beneficiarii inregistrati in proiect si sa ofere servicii in mai mult de jumatate dintre comunitatile selectate in proiect.
Astfel, in urma bilantului efectuat la sfarsitul lunii octombrie, coordonatorul Centrului pentru Servicii Integrate Craiova a anunat ca noua persoane din Dolj au semnat pana acum contracte de munca. Printre functiile ocupate se regasesc acelea de sofer, agent de paza, vanzator, asistent medical generalist sau muncitor necalificat. Pentru selectarea persoanelor interesate de servicii integrate pentru ocupare, au fost parcurse, pana acum, sase comunitati din judet: Craiova, Predesti, Lipov, Barca, Malu Mare si Afumati. De la lansarea proiectului si pana acum, in proiect au fost inscrisi 105 beneficiari din Dolj.
Centrul de Servicii Integrate pentru Ocupare Targu Jiu a inscris in proiect, pana la sfarsitul lunii octombrie a.c., 95 de beneficiari, care au primit servicii de informare si consiliere profesionala, mediere pentru obtinerea unui loc de munca, incadrarea in munca si sprijin pentru pastrarea locului de munca, Acestea au fost selectate din cele cinci comunitati din judetul Gorj parcurse de la lansarea proiectului si pana in prezent: Targu Jiu, Arcani, Rovinari, Carbunesti si Bumbesti Jiu. Dintre beneficiarii inscrisi, cinci s-au angajat.
Serviciile integrate pentru ocupare din cadrul acestui proiect sunt furnizate persoanelor inactive, somerilor tineri, somerilor de lunga durata-tineri, somerilor peste 45 ani, precum si somerilor de lunga durata, persoane selectate din 20 de comunitati din judetele Dolj si Gorj.
Proiectul “Servicii Integrate pentru Ocupare” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 5, “Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Interventie 5.1., “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”. A fost implementat in luna februarie a acestui an de catre Asociatia Vasiliada, in parteneriat cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Teologie Ortodoxa, Sectia de Asistenta Sociala, si Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia (F-PRO).